Fotografii aproape de sufletul tau...G.T.®


Fotografia are atatea definitii cate sentimente si emotii pot fi traite. Mi-ar fi dificil sa adaug inca una, deoarece eu nu lucrez cu vorbele, ci cu ochiul. Este ca un film mut.

Sunt un observator al omului, el fiind subiectul lucrarilor mele. Imi place sa cred ca prin momentele surprinse daruesc sens cuvintelor ce nu pot fi exprimate, evidentiez trasaturi bine ascunse in colturile personalitatii fiecaruia, individualizand o alta persoana de cat cea de zi cu zi, dozandu-i in acelas timp intensitatea cuvenita.

Fara o introducere zgomotoasa, va las in compania lucrarilor mele, va invit sa vedeti pe unde a trecut ochiul meu. Poate intr-o zi veti fi in tinta lui… G.T.®

luni, 12 aprilie 2010

Liniste! Aici se odihnesc poetii!...Frumos, celebru, bine intretinut – un muzeu in aer liber. Cu spatii largi si monumente valoroase. Un adevarat loc de pelerinaj pentru cei care vroiau sa invete istorie, literatura sau arta.
Bellu. O mandrie altadata, aproape o ruina astazi. Pe vremea cand oamenii inca mai erau generosi, iar apartenenta la comunitate inca mai conta, un baron pe nume Bellu, fost ministru al culturii si justitiei, a donat Bucurestilor zeci de hectare de teren, sa fie folosite pentru inhumarea localnicilor.
Din darnicia baronului si dragostea de frumos a predecesorilor nostri, s-a nascut cel mai faimos cimitir al Romaniei.
Anii au trecut, mentalitatile s-au schimbat, generozitatea a disparut. Astazi, din Bellu a ramas doar un amestec haotic de cavouri kitsch, care sfideaza parca trecutul, ingropat sub monumente profanate si vandalizate. Timpul si nepasarea si-au spus cuvantul. Cate au mai ramas, operele de arta se sufoca printre termopane si sculpturi grosolane…G.T.®
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu